Et glass med lilla te av sommerfuglerteblomst står på en kjøkkenbenk

Fargeskiftende te av sommerfuglerteblomst

Imponer gjestene med denne teen!

Har du lyst til å imponere gjestene dine med en tilsynelatende magisk te? Da bør du servere dem denne fargeskiftende sommerfuglerteblomst-teen!

Denne teen lages av sommerfuglerteblomst. Dette er en blomst som har en kraftig blå farge. Det kuleste er imidlertid ikke fargen i seg selv, men at den reagerer på pH-endringer. Det betyr at dersom man tilsetter litt sitronsaft, så endrer teens farge seg. Her kan man altså lage et skikkelig show!

Oppskrift på sommerfuglerteblomst-te

Det er mulig å kjøpe sommerfuglerteblomst-te både som pulver og som tørkede blomster. Bruker du pulver, er fremgangsmåten omtrent den samme som ved matcha. Bruk ½–1 ts teskje pulver per kopp te, avhengig av hvor sterk smak og farge du ønsker. Begynn gjerne litt forsiktig, og tilsett heller mer pulver dersom du ønsker mer smak og farge.

Bruker du tørkede blomster, brygges teen på samme måte som andre tisaner. Et godt utgangspunkt er å bruke mellom 5 og 10 tørkede blomster per kopp te, avhengig av personlig smakspreferanse. La blomstene trekke i omtrent 15 minutter. Vannet kan gjerne være oppimot 100℃.

Ingredienser

  • ½–1 ts pulver, eventuelt 5–10 tørkede blomster
  • 3 dl vann
  • Honning
  • Sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Ha sommerfuglerteblomstpulver i et glass. Tilsett kokende vann, og rør godt.
  2. Tilsett litt honning, og rør slik at det blander seg.
  3. Skvis over litt sitronsaft, og se hvordan fargen endrer seg!
  4. Pynt gjerne med en sitronskive.