Et glass med pumpkin spice chai latte står på en kjøkkenbenk foran mange høstblader

Skremmende god pumpkin spice chai latte

Dette er den perfekte høstdrikken!

Det er ingen tvil om at pumpkin spice hører høsten til. Siden Starbucks først lanserte pumpkin spice latte for 20 år siden, har populariteten til denne drikken bare økt. Men vi ønsker å understreke at pumpkin spice ikke kun er forbeholdt kaffe – det er nemlig også svært godt med pumpkin spice chai latte!

Chai latte er en slags variant av kaffe latte. I stedet for kaffe bruker man imidlertid chai-te. Dette er en svart te som originalt er indisk, og som inneholder masse deilige kryddere. Faktisk inneholder en klassisk chai latte mange av de samme krydderne som pumpkin spice latte. Det sier seg derfor selv at det blir nydelig å kombinere de to variantene i en pumpkin spice chai latte!

Oppskrift på pumpkin spice chai latte

Til denne oppskriften trenger du både gresskarpuré og pumpkin spice-krydderblanding. Oppskrifter på dette finner du nedenfor.

Ingredienser

 • 2 ss gresskarpuré
 • 2 ss lønnesirup
 • ½ ts vaniljeekstrakt
 • 3 dl helmelk
 • 3 ts pumpkin spice
 • 2 poser svart te

Fremgangsmåte

 1. Tilsett gresskarpuré, lønnesirup, vaniljeekstrakt og krydder i en liten kjele. Varm opp over middel varme i 1–2 minutter til gresskarpuréen begynner å bli brun. Pass på å røre jevnlig slik at det ikke brenner seg!
 2. Rør inn melken, og la blandingen koke opp.
 3. Skru ned varmen, og tilsett teen. La trekke i 3–4 minutter på lav varme.
 4. Fjern teposene, og hell teen over i en kopp.
 5. Topp gjerne med litt steamet melk, og pynt med noen stjerneanis!
To gresskarkopper toppet med pisket krem står på et brett

Oppskrift på hjemmelaget gresskarpuré

Det er mulig å få tak i hermetisert gresskarpuré i de største dagligvarebutikkene. Vi foretrekker imidlertid å bruke hjemmelaget gresskarpuré. Ikke bare er det billigere, men det blir også vesentlig bedre!

Ingredienser

 • Gresskar
 • Vann

Fremgangsmåte

 1. Skrell gresskaret.
 2. Skjær gresskaret i to, og skrap ut frøene. (Tips! Ta gjerne vare på gresskarfrøene – ristede gresskarkjerner er nemlig kjempegod snacks.)
 3. Del opp gresskaret i terninger, og putt dem i en liten kjele.
 4. Fyll på litt vann i kjelen, og la gresskarterningene koke på middels varme i 15–20 minutter, eller til de er helt møre. Spe på med mer vann underveis dersom det er nødvendig.
 5. Når gresskaret er mørt, heller du av vannet. Kjør deretter gresskarterningene til en puré i en blender eller med en stavmikser.

Oppskrift på pumpkin spice

«Pumpkin spice» høres kanskje fancy ut, men det er rett og slett bare en blanding av kryddere som gjerne brukes om høsten og vinteren. Mest sannsynlig har du flere av disse i skapet allerede!

Ingredienser

 • 4 ss kanel
 • 4 ts ingefær
 • 2 ts muskat
 • 1,5 ts allehånde

Fremgangsmåte

 1. Bland alle krydderne godt i en liten bolle.
 2. Hell krydderblandingen over i en liten beholder. Oppbevar tørt sammen med de andre krydderne dine.

Video: Sjo og Floyd / Foto: Sjo og Floyd & Colourbox.com