Et glass med polkagris-te står på en kjøkkenbenk foran fire julenissefigurer

Kan vi friste med en polkagris-te til jul?

Te møter After Eight i denne juleteen.

Polkagriser hører julen til. Her får du derfor polkagris i teform – med peppermynte, kakao og krem!

Denne oppskriften gir oss følelsen av at deilig te møter After Eight-sjokolade. Det er altså en slags kombinasjon av peppermynte-te og kakao, og dersom du liker After Eight, er sannsynligheten stor for at polkagris-te kommer til å bli en ny favoritt. Og ikke minst – den ser utrolig fristende ut!

Oppskrift på polkagris-te

Selv om polkagriser kanskje er mer kjent i andre land enn Norge, gir de røde og hvite polkastengene likevel følelsen av at jula er rett rundt hjørnet. Så hva er vel da bedre enn å lage seg en kopp med deilig og varmende polkagris-te? Ønsker du en enda kraftigere smak av peppermynte, kan du også tilsette et par dråper peppermynteolje.

Ingredienser

  • 1 dl vann
  • 2 dl melk
  • 1 pose peppermynte-te
  • 2 ts kakaopulver
  • 1 ss lønnesirup
  • Pisket krem, eventuelt små marshmallows
  • Polkagris

Fremgangsmåte

  1. Ha posen med peppermynte-te i en forvarmet kopp. Hell over kokende vann. La trekke i 5 minutter.
  2. Hell lønnesirup og kakaopulver i teen, og bland godt.
  3. Steam melken. Har du ikke melkesteamer, kan du varme opp melken i en liten kjele over middels varme. Pass på at melken ikke blir varmere enn rundt 60ºC.
  4. Hell melken over i koppen, og bland godt.
  5. Pynt med pisket krem eller små marshmallows, og strø over knuste polkagriser. Bruk gjerne også en polkastang som rørepinne!

Foto & video: Sjo og Floyd