Flere glass med matchamisu står på et grønt kjøkkenhåndkle

Matchamisu – en variant av tiramisu

Matcha + tiramisu = sant!
To glass med matchamisu står på en kjøkkenbenk

Som navnet tilsier, er matchamisu en variant av tiramisu – med matcha. Tiramisu er en populær italiensk dessert som lages med kaffe, fingerkjeks og mascarpone. I denne varianten er imidlertid kaffen byttet ut med grønn te.

Matcha er et grønt pulver laget av tørkede, grønne teblader. Ønsker man å drikke matcha-te, blander man bare ut pulveret med varmt vann. Og siden teen kommer i pulverform, er det også svært enkelt å bruke den i matlaging. Slik som for eksempel i matchamisu!

Oppskrift på matchamisu

Når man lager matchamisu, kan man velge om man ønsker å lage en stor kakeform, eller lage porsjonsstørrelser i små glass eller serveringsboller. Smaken blir den samme uansett, så det kommer rett og slett an på hva du foretrekker!

Ingredienser – matcha til bløtlegging

  • 3 ss matchapulver
  • 2 ss sukker
  • 5 dl kokende vann

Ingredienser – mascarponekrem

  • 2 ss matchapulver
  • 200 gram sukker
  • 1 ss rom
  • 500 gram marcarponekrem
  • 5 dl kremfløte

Ingredienser – matchamisu

  • Matcha til bløtlegging
  • Marcarponekrem
  • 30 fingerkjeks («ladyfingers»)
  • Matchapulver til pynt
Fingerkjeks ligger på et blått bord foran en kopp med te

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å lage bløtleggingen til fingerkjeksene. Sikt matchapulveret oppi en bolle, og tilsett sukkeret. Rør slik at det blandes. Tilsett deretter halvparten av det kokende vannet mens du rører. Pisk til det har blandet seg godt. Tilsett deretter resten av vannet, og rør igjen. Sett til side og la avkjøles til romtemperatur.
  2. Lag mascarponekrem. Ha matchapulver, sukker og mascarpone i en bolle, og pisk det sammen til det akkurat blander seg. Tilsett rom, og rør til det akkurat er blandet. Pisk kremfløten til krem i en separat bolle. Tilsett deretter kremen oppi mascarponeblandingen, og rør det sammen med en slikkepott.
  3. Deretter er det på tide å sette sammen matchamisuen! Ha et tynt lag med marcarponekrem i en stor kakeform, eller i små porsjonsboller.
  4. Dypp fingerkjeksene raskt i matchaen, 1–2 sekunder på hver side. Legg dem deretter oppå mascarponekremen. Kremen skal bli helt dekket av fingerkjeksene, så kutt dem til dersom det er nødvendig!
  5. Ha et tynt lag med mascarponekrem på toppen av fingerkjeksene.
  6. Legg et nytt lag med fingerkjeks, på samme måte som sist.
  7. Ha på resten av mascarponekremen, og bruk en slikkepott eller lignende til å gi den en glatt overflate.
  8. Dekk matchamisuen med plastfolie, og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, eller natten over. 
  9. Ta matchamisuen ut av kjøleskapet, og pynt med et tynt lag med matchapulver. Bruk en sikt for å få et jevnt og fint lag.
  10. Nyt!

Alle foto: Colourbox.com