Finnes det noe bedre enn å kjøle seg ned med en iskald limonade i sommervarmen? Det må vel være en iskald matchalimonade, da!
Dette er en svært enkel oppskrift som kun krever fire ingredienser. Enklere blir det faktisk ikke!
Oppskrift på matchalimonade
Det finnes en rekke ulike limonader med forskjellige smaker. For eksempel er det relativt vanlig med limonade som har smak av bringebær. Til denne oppskriften anbefaler vi imidlertid å bruke en klassisk limonade med sitronsmak. Denne kan du enten lage selv, eller kjøpe ferdig på butikken.
Dersom du ønsker en søtere variant av matchalimonaden, kan du tilsette litt sukkerlake i matchaen. Sukkerlake lages enkelt ved å koke opp like deler vann og sukker til sukkeret er fullstendig oppløst. Deretter avkjøles sukkerlaken før den brukes. Oppbevarer du sukkerlaken i en lufttett beholder i kjøleskapet, har den en holdbarhet på opptil 1–2 uker.
Ingredienser
- 1 ss matchapulver
- 1 dl vann
- 1 dl limonade
- Isbiter
- Sukkerlake etter smak (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ha vann i en cocktailshaker. Har du ikke en shaker, kan du fint bruke et syltetøyglass eller en annen beholder – så lenge den blir helt lufttett. Ha deretter matchapulver i shakeren. Her er det viktig å ha vannet i shakeren først, for hvis ikke kan matchaen klumpe seg.
- Sett på lokket, og rist godt i 10–15 sekunder, eller til matchaen har blandet seg fullstendig med vannet. Smak eventuelt til med sukkerlake dersom du ønsker en søtere variant.
- Ha isbiter i et stort glass, og ha oppi limonade.
- Fyll opp med matcha. Hell litt forsiktig slik at du får en lagdelt matchalimonade.
- Server med et sugerør, og nyt!
- Les også: Kan vi friste med en matcha martini?
Oppskrift hentet fra: ohhowcivilized.com
Alle foto: Colourbox.com