To glass med matcha whisky står på en kjøkkenbenk

Forfriskende matcha whisky!

En cocktail for alle som elsker matcha og whisky.
To glass med matcha whisky står på en kjøkkenbenk

Whisky er en av de mest populære brennevinstypene som finnes. Ikke bare finnes det mange varianter med svært forskjellige smaksprofiler, men det er også mulig å lage utallige cocktailer med whisky som hovedingrediens. Noe du kanskje ikke har gjort før, er å lage en cocktail med matcha og whisky.

Te blir en stadig mer populær ingrediens når det kommer til å lage cocktails. En rekke cocktailbarer serverer flere typer tedrinker, ettersom ulike tevarianter gir enorme muligheter og en kompleks smaksprofil til drinkene. Her får du oppskriften på en slik variant, nemlig matcha whisky.

Oppskrift på matcha whisky

Siden dette tross alt er en oppskrift med matcha-te, anbefaler vi å bruke en japansk whisky. Disse har nemlig en smaksprofil som egner seg godt til matchaen.

Honningsirup lages enkelt ved å koke opp like deler honning vann. La blandingen småkoke til honningen er fullstendig oppløst, omtrent 1–2 minutter. Avkjøl deretter sirupen før du bruker den i oppskriften.

Ingredienser

 • 40 ml whisky
 • 15 ml ferskpresset sitronjuice
 • 15 ml honningsirup
 • ¼ ts matchapulver
 • 40 ml kullsyrevann
 • 1 sitronskive
 • Isbiter

Fremgangsmåte

 1. Ha whisky, sitronjuice, honningsirup og matchapulver i en shaker fylt med isbiter. Rist kraftig i 10–15 sekunder.
 2. Fyll et collinsglass med isbiter, og sil cocktailen over i glasset.
 3. Hell kullsyrevannet i shakeren, og rør forsiktig. Dette gjør at du får med deg eventuelle matcha-rester som har festet seg på kanten av shakeren. Hell deretter kullsyrevannet oppi collinsglasset.
 4. Pynt gjerne cocktailen med en sitronskive, og nyt umiddelbart!

Alle foto: Colourbox.com