To glass med matcha latte står på et bord

Oppskrift på matcha latte

Unn deg selv en varm og god matcha latte!

Matcha er en grønn pulverte som opprinnelig kommer fra Japan. Den kan drikkes både varm og kald, med og uten melk. Her får du oppskriften på en varm og mild matcha latte!

For noen år siden tok matcha Norge med storm, og populariteten har økt siden. Stadig flere kaffebarer tilbyr nå matcha som et alternativ til kaffe, og da er matcha latte et populært alternativ.

Det er imidlertid også svært enkelt å lage matcha latte hjemme. Matchapulver fås kjøpt på både tebutikker og diverse helsekostforretninger. Pulveret er drøyt i bruk – man trenger bare 2 gram per kopp.

Teen har en jordlig smak med hint av gress, noe som ikke er spesielt overraskende; matchapulver er nemlig tørkede og knuste grønne teblader, og teen får dermed en kraftigere smak enn vanlig grønn te. Derfor er det mange som foretrekker å drikke matcha med melk, slik som i denne oppskriften, nettopp for å gjøre at teen får en mildere smaksprofil.

Oppskrift på matcha latte

Denne oppskriften gir én kopp matcha latte.

Ingredienser

  • 1 ts matchapulver (ca. 2 gram)
  • En skvett varmt vann
  • 2 dl steamet melk
  • Honning, eventuelt annet søtningsmiddel

Fremgangsmåte

  1. Ha 1 ts matcha i en kopp. Tilsett en skvett varmt vann, og bruk en visp til å blande. Ønsker du å tilsette honning, gjør du dette nå.
  2. Steam melken.
  3. Hell melken over i koppen med matcha.

Video: Sjo og Floyd / Foto: Colourbox.com