En person heller melk oppi en matcha islatte

Slik lager du matcha islatte med kaldsteamet melk

Kaldt og godt!

Matcha er en pulverte som er laget ved å tørke og knuse grønne teblader. Matcha kommer originalt fra Japan, men har de siste årene blitt populært over hele verden – inkludert i Norge.

Matcha har blitt et populært alternativ til kaffe, og mange kaffebarer har derfor begynt å servere ulike varianter av matcha-te. Én slik variant er matcha islatte. Det er imidlertid også svært enkelt å lage hjemme – her får du oppskriften!

Oppskrift på matcha islatte

Matchapulver selges på de fleste tebutikker og helsekostforretninger. Pulveret er drøyt i bruk, ettersom man kun trenger omtrent 2 gram per kopp.

Denne oppskriften gir nok til ett glass.

Ingredienser

  • 1 ts matchapulver (ca. 2 gram)
  • En skvett varmt vann
  • 2 dl helmelk
  • Honning, eventuelt annet søtningsmiddel
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ta 1 ts matchapulver i en liten bolle eller lignende. Tilsett en skvett varmt vann, og bruk en bambusvisp (eller annen visp) til å blande vannet og pulveret. Ønsker du å tilsette honning, gjør du dette nå.
  2. Finn frem et høyt glass, og fyll det opp med isbiter.
  3. Kaldsteam melken, og hell over isbitene.
  4. Hell matchaen forsiktig over i melkeglasset, og se den marmorerte effekten som oppstår!

Video: Sjo og Floyd / Foto: Colourbox.com