En Irish tea toppes med lettpisket kremfløte

Irish coffee er gammelt nytt – nå er det Irish tea som gjelder!

Te erstatter kaffe i denne klassikeren.
Nærbilde av etiketten på en Jameson whiskey-flaske

Irish coffee har lenge vært en klassiker på cocktailmenyen. Men vi mener at Irish tea er enda bedre.

Det er utrolig enkelt å lage Irish tea. Alt du trenger er te, melk, sukker og whiskey, og så er du klar! Og du? Det er spesielt godt å lage seg en god og varmende Irish tea når det er snø og kaldt ute.

Oppskrift på Irish tea

Selv om man teknisk sett kan bruke en hvilken som helst te i denne oppskriften, anbefaler vi å bruke en te med kraftig smak – for eksempel svart te eller en mørk Oolong-te. Disse passer nemlig godt med både kremfløten og whiskeyen.

Siden det er snakk om Irish tea, er det selvsagt best å bruke en irsk whiskey. For eksempel kan man bruke Jameson eller Tullamore D.E.W.

Ingredienser

  • Te
  • 2,5 dl vann
  • 40 ml irsk whiskey
  • 1–2 ts brunt sukker
  • 40 ml lettpisket kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Brygg te på vanlig måte. Hva som er korrekt temengde, trekketid og vanntemperatur, avhenger av hvilken te du bruker. Se gjerne våre bryggeguider for mer informasjon!
  2. Tilsett brunt sukker i teen, og rør til det er godt blandet.
  3. Tilsett whiskey i teen, og rør raskt.
  4. Topp teen med lettpisket kremfløte, slik at den legger seg som et «lokk» oppå teen. Dette gir en god kontrast mellom den kalde fløten og den varme teen, og sørger samtidig for at teen holder seg varm lenger!

Alle foto: Colourbox.com