Et glass med fruktig matcha islatte står på en kjøkkenbenk

Fruktig og forfriskende matcha islatte

Bitterhet og sødme i harmoni.

Dersom du er glad i klassisk matcha latte, anbefaler vi deg å teste ut denne varianten. Dette er nemlig en forfriskende matcha islatte med fersk fruktpuré!

Vår fruktige matcha islatte kombinerer bitter matcha-te med søte bær og frukter. Ikke bare ser den stilig og fargerik ut, men den får også en utrolig god og balansert smaksprofil. Dette er derfor den perfekte teen å nyte nå som sommeren endelig har gjort sitt inntog!

Oppskrift på matcha islatte

Vi har i denne oppskriften valgt å bruke jordbær, men du står selvsagt fritt til å velge de bærene eller fruktene du selv ønsker å bruke – enten de er ferske eller frosne. Ønsker du for eksempel bringebær, blåbær, mango eller banan? Ja, da er det bare å bruke det! Så lenge frukten eller bærene kan moses til en puré, er det bare fantasien som setter grenser. Bruker du bær med mye frø, slik som for eksempel bringebær, kan det nok lønne seg å også sile puréen.

Ingredienser

  • ½–1 ts matchapulver
  • 2 ss varmt vann
  • 2,5 dl melk
  • Honning
  • 1 dl bær/frukt i biter
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha matchapulver, vann og litt honning i et glass, og rør til det er godt blandet.
  2. Tilsett melken, og rør til alt er godt blandet. Sett til side.
  3. Kjør frukten/bærene med en stavmikser til du får en puré. Sil eventuelt puréen, før du heller den over i et glass.
  4. Ha isbiter oppi glasset med fruktpuréen.
  5. Hell matcha-teen forsiktig over i glasset, slik at den legger seg på toppen av puréen.
  6. Topp gjerne med litt melkeskum, og pynt med et lite bær eller en fruktskive.
  7. Nyt!

Foto & video: Sjo og Floyd