En kopp med chai latte står på en skjærefjøl i tre

Oppskrift på chai latte

Varm, krydret og kremet!

Chai masala er en indisk te med en deilig og krydret smak. Dersom man tilsetter steamet melk, får man en slags mellomting mellom te og kaffe latte – nemlig chai latte! Denne teen har en krydret og kremet smak, og kan nytes døgnet rundt.

Chai latte har blitt så populært at den finnes på menyen på de fleste kaféer og kaffebarer. Den er et nydelig alternativ for alle som foretrekker te fremfor kaffe, eller som ønsker å kutte ned på koffeininntaket!

Slik lager du chai latte

Det finnes mange måter å lage denne drikken på. Du kan selv bestemme hvilke kryddere og hvor mye krydder som skal brukes, slik at du får den perfekte blandingen. I denne oppskriften har vi imidlertid gjort det så enkelt som mulig; vi har brukt chai-te i poser. Vår favoritt er da Twinings Spicy Indian Chai Tea, ettersom denne har en kraftig og god smak.

Vi har brukt en liten melkesteamer, men det er også fullt mulig å steame melken ved å varme den opp i en liten kjele og bruke en visp. Bruk det du har for hånden!

Ingredienser

  • Chai-te
  • 1 dl vann
  • 2 dl helmelk
  • Kanel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann.
  2. Putt teposen i en kopp og hell over vannet.
  3. Mens teen trekker, steamer du melk.
  4. Hell den steamede melken oppi chai-teen.
  5. Dryss gjerne over litt kanel!

Video: Sjo og Floyd / Foto: Colourbox.com