Et glass med chai affogato står på en kjøkkenbenk foran en venetiansk maske

Chai affogato er en enkel og smakfull dessert

Chai-te erstatter kaffe i denne desserten.

Du har kanskje hørt om affogato; det er en dessert som lages med espresso og iskrem. Her får du en variant hvor kaffen er byttet ut med chai-te!

Det finnes omtrent ikke noen enklere dessert enn chai affogato. Men ikke bare er den utrolig raskt og enkel å lage, den smaker også himmelsk!

Oppskrift på chai affogato

I denne oppskriften har vi brukt chai-pulver. Dette fås kjøpt på diverse helsekostbutikker og kaféer. Det er imidlertid også fullt mulig å lage chai-te på vanlig måte. Brygg teen kraftigere enn du ellers ville gjort, og erstatt gjerne halvparten av vannet med steamet melk.

Vaniljeiskrem gir den reneste smaken på chai affogato, men det betyr ikke at man ikke kan eksperimentere med andre smaker. Det smaker for eksempel også svært godt med sjokolade eller salt karamell. Prøv deg gjerne frem for å finne din favoritt!

Ingredienser

  • 4 ts chai-pulver
  • 90 ml varmt vann
  • 1–2 kuler vaniljeiskrem
  • Kanelstang til pynt

Fremgangsmåte

  1. Ha chai-pulveret i et glass, og hell oppi varmt vann. Rør til det er godt blandet.
  2. Legg en iskule eller to oppi et glass.
  3. Hell den varmer chai-teen over iskremen.
  4. Strø gjerne over litt mer chai-pulver, og pynt med en kanelstang!

Foto & video: Sjo og Floyd