Et glass med 'blodig' iste står oppi spindervev foran noen 'blodige' stearinlys

Lag en ‘blodig’ iste til Halloween!

Frisk, fruktig og fryktinngytende!

Neida, denne isteen inneholder ikke faktisk blod, men det ser jammen slik ut! Den passer derfor perfekt å servere til gjester nå som Halloween er rett rundt hjørnet – ikke minst fordi det er en iste som smaker skremmende godt.

Dette er en originaloppskrift fra What’s the Tea, og vi har komponert den nettopp med tanke på Halloween. Rødfargen i vår ‘blodige’ iste kommer imidlertid ikke fra blod, men fra andre røde ingredienser – nærmere bestemt rooibos-te og rips.

Oppskrift på ‘blodig’ iste

Rooibos-te er en rød urtete som lages av nålene fra den sørafrikanske rooibos-busken. Teen har en mild, søt og fruktig smak, og kan nytes både varm og kald. Den er også naturlig koffeinfri, så denne isteen kan nytes døgnet rundt!

Ingredienser – iste

 • 1 dl vann
 • 2 ts rooibos-te
 • 1 dl ripssaus
 • ½ ts vaniljeekstrakt
 • 1–2 dl isbiter

Fremgangsmåte – iste

 1. Brygg rooibos-te ved å koke opp vann og la teen trekke i 10–15 minutter. Dette gjør at den får en ekstra kraftig smak. La deretter teen avkjøles.
 2. Fyll en blender med 1–2 dl isbiter. Tilsett deretter kald te, ripssaus og vaniljeekstrakt. Kjør til alt er godt blandet.
 3. Hell isteen over i et passende glass, og pynt gjerne med et skummelt sugerør!

PS! Ønsker du å imponere gjestene dine ekstra mye, kan du pynte glasset med ‘blod’, slik vi har gjort. Dette gjøres ved å blande honning og rød konditorfarge i en liten skål, og deretter dyppe glasset opp ned i blandingen. Når du snur glasset riktig vei, vil ‘blodet’ renne nedover glasset!

PPS! Ønsker du å variere denne oppskriften, kan du enkelt bytte ut ripsen med andre røde bær. Hva med for eksempel jordbær eller bringebær?

Oppskrift på ripssaus

Denne ripssausen er svært enkel å lage, og den smaker utrolig godt! Ikke bare kan den brukes i denne teoppskriften, men den kan også brukes på kaker og på iskrem.

Ingredienser – ripssaus

 • 1 dl frosne rips
 • Vann
 • Sukker

Fremgangsmåte – ripssaus

 1. Hell frossen rips i en liten kjele, og tilsett litt vann.
 2. Gi det et raskt oppkok, og skru deretter ned varmen. La sausen trekke i noen minutter.
 3. Tilsett sukker eller annen søtning dersom du ønsker at sausen skal være litt søtere. Rips er tross alt veldig syrlig, så her må du bare smake deg til!
 4. Kjør blandingen i en blender.
 5. Sil sausen slik at du blir kvitt frøene.
 6. La sausen avkjøles fullstendig før du heller den over i en lufttett beholder.

Foto & video: Sjo og Floyd