En tepose løftes ut av en tekopp

En tepose til besvær

Drama i Det hvite hus …
To teposer ligger på en benk oppå løse teblader

I 1981 besøkte daværende prins Charles den amerikanske presidenten Ronald Reagan i Det hvite hus. Til besøket hadde presidenten bestilt te, for en engelsk tradisjonsdrikk måtte det selvsagt være da kronprinsen til det britiske imperium besøkte Washington!

Vertskapets tanke var selvsagt at dette måtte være en fin oppmerksomhet overfor den celebre gjesten. Det gikk imidlertid ikke helt som forventet.

En tepose og en forundret prins

Prins Charles ble servert en kopp te hvor en tepose fortsatt var oppi koppen. Overraskende nok rørte ikke prinsen koppen under hele møtet. Dette var selvsagt noe presidenten la merke til, og han syntes dette var merkelig – faktisk så merkelig at han beskrev episoden i sine memoarer.

Noen år etter at memoarene ble utgitt, fikk prins Charles et spørsmål om hvorfor han ikke rørte teen som ble servert ved denne anledningen. Han svarte følgende: «Koppen inneholdt en tepose, og jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle gjøre med den.»

Te laget med tepose er altså ikke måten å servere te på for den engelske monarken. Skal du servere te til noen av medlemmene i den britiske kongefamilien, er det altså te i løsvekt som gjelder!

Alle foto: Colourbox.com