Hvit te skjenkes fra en tekanne oppi en kopp

Bryggeguide: Slik brygger du hvit te

Alt du trenger å vite om å brygge hvit te.
En kopp med hvit te står på en duk ved siden av en tekanne

Hvit te lages nesten utelukkende med unge knopper fra tebusken. Disse er dekket av et tynt lag med hvit «pels», og det er også der navnet kommer fra. Teen har en mild og frisk smak av blomster og frukt, og har en lett sødme.

Til tross for at hvit te er den mest delikate tetypen vi har, tåler teen høye vanntemperaturer godt. Det er derfor mye enklere å brygge denne tetypen enn det er å brygge for eksempel grønn te.

Mengde, temperatur og trekketid for hvit te

Et godt utgangspunkt for hvit te er å bruke mellom 15 og 20 gram te per liter vann, avhengig av hvor sterk du ønsker at teen skal være.

Temperaturen på vannet bør være på mellom 80º og 90ºC, og trekketiden bør være på mellom 30 og 60 sekunder. Bruker du mer enn 20 gram te, kan du godt redusere temperaturen og øke trekketiden; og bruker du mindre enn 15 gram, kan du øke temperaturen og redusere trekketiden. Prøv deg gjerne frem til du finner din favorittoppskrift.

Når du brygger hvit te, er det viktig å bruke stor nok tesil; noen teblader er nemlig for store for vanlige tesiler. Det lønner seg også å kun bruke glass eller porselen når man lager denne teen, ettersom usmaker fort kan ødelegge teens delikate smaksprofil.

Kilder: letsdrinktea.com, simplelooseleaf.com

Alle foto: Colourbox.com